Volg ons

Klantverhaal

Van Wamel: “Constant in Control bij snijden, kanten en zetten van groot plaatwerk”

Van Wamel

Al jaren werkt Van Wamel samen met Cornelissen Metaaltechniek. Vooral als het gaat om kanten en zetten van grote lengtes weet de fabrikant van klepel- en cirkelmaaiers, versnipperaars en strokenpoetsers Cornelissen te vinden. Gijs van Oijen, inkoper bij Van Wamel en al 34 jaar in dienst, deelt zijn ervaringen over de samenwerking met Cornelissen Metaaltechniek.

De zoektocht naar een betrouwbare leverancier

Gijs vertelt over de zoektocht naar een betrouwbare leverancier in de metaaltechniek voor het fabriceren van onderdelen voor hun wereldwijde machines: “Cornelissen zit centraal en om de hoek. De korte communicatielijnen en het persoonlijke contact met Peter en de werkvoorbereiding hebben bijgedragen aan deze keuze. En we zijn nog altijd tevreden.” , aldus Gijs. De samenwerking tussen de twee bedrijven is zelfs al meer dan tien jaar geleden ontstaan en is in al die jaren alleen maar beter geworden.

“Bij Van Wamel beschikken we over een eigen machinepark, maar voor grotere maten bellen we al sinds 2013 naar tevredenheid bij Cornelissen aan.”

Je weet wat je aan elkaar hebt

De kennis van Cornelissen over de branche en hun proactieve houding bij projecten wordt door Gijs gewaardeerd: “Ze denken bij Cornelissen mee en staan open voor feedback, wat resulteert in een partnerschap in plaats van alleen een leverancier. Cornelissen levert bijvoorbeeld frameplaten voor de grotere klepelmaaiers, waarbij ze constant bewijzen dat ze begrip hebben voor de complexiteit van deze machines. Voor mij is hun belofte Constant in Control dan ook echt een passende”.

Ook de transparantie in communicatie en betrouwbaarheid van Cornelissen is volgens Gijs een grote plus: “Korte lijnen met de werkvoorbereiding en Peter zorgen voor efficiënte communicatie en snelle opvolging van orders. Als de levertijden een keer niet gehaald worden, geven we gemakkelijk de prioritering aan van onze producten. Zo kunnen we toch door.” De prettige samenwerking sinds 2013 en goede communicatie, maken dat Gijs de samenwerking met Cornelissen zou aanraden aan anderen in de branche.

“de samenwerking tussen Van Wamel en Cornelissen Metaaltechniek zou ik omschrijven als prettig, correct en met korte lijnen.”

Succesvolle samenwerking met Cornelissen als orde van de dag

Een mooi voorbeeld van de succesvolle samenwerking tussen Van Wamel en Cornelissen is volgens Gijs de normale manier van werken, waarbij Cornelissen graag meedenkt: “Wij draaien een besteladvies uit op basis van de forecast van onze verkopers. Hieruit volgt een opdracht en die mailen we naar Cornelissen. Binnen een mum van tijd heb ik een opdrachtbevestiging, inclusief levertijd terug.

Als alles loopt ontvang ik vanzelf de pakbon en ligt het klaar. En als het anders is, dan hoor ik dat en communiceren we erover. Onze eigen chauffeur haalt dit dan op bij Cornelissen. Als dit niet lukt, zorgt Cornelissen dat de onderdelen bij ons komen door hun eigen transport.

Dit is Van Wamel

Van Wamel heeft al 75 jaar ervaring met het ontwikkelen van en fabriceren van een zeer breed gamma aan klepel- en cirkelmaaiers, versnipperaars en strokenpoetsers. Vandaag de dag zijn de machines in gebruik bij professionele gebruikers over de gehele wereld. Een wereldwijd dealernetwerk ondersteunt daarbij de dienstverlening en de verkoop van nieuwe machines. Het resultaat is dat Van Wamel zowel professionele fruitteeltbedrijven maar ook zeer grote landbouwbedrijven tot haar klantenkring mag rekenen. Daarnaast is Van Wamel fabrikant van een complete lijn aanvoersystemen en sorteermachines voor groente en fruit.

Meer weten?

Ben jij al klaar om Constant in Control te zijn? Neem dan direct contact op met Peter of vul het contactformulier in.

Direct contact opnemen?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager