Volg ons

Klantverhaal

DT Dijkstra: “De juiste partner voor complete oplossingen in de aardappelindustrie”

Cornelissen

DT Dijkstra is gespecialiseerd in sorteerlijnen in de aardappelindustrie, daarnaast ook in sortering van penen en uien. Bij het bouwen van deze productielijnen is het cruciaal om een betrouwbare partner in de metaalbewerking te hebben. De samenwerking met Cornelissen Metaaltechniek is gebaseerd op de behoefte aan efficiëntie, kwaliteit en expertise, die Cornelissen bood. Peter-Paul van de Kraats, werkzaam als technisch inkoper specialist binnen DT Dijkstra, vertelt alles over deze samenwerking.

Van tekentafel tot productie

Cornelissen heeft bewezen een waardevolle partner te zijn door het verschil te maken in de samenwerking, vooral als het gaat om het complete pakket. Peter-Paul van de Kraats, specialist in uitbesteding bij DT Dijkstra, benadrukt de kracht van Cornelissen: “Wat heel fijn is aan Cornelissen is dat ze echt meedenken in alle processen, dit zie je bijvoorbeeld in het vertalen van samengestelde tekeningen naar mono tekeningen, waardoor het proces van aanvragen en produceren aanzienlijk wordt vereenvoudigd”.

Met slechts een beperkt aantal samenstellingen van tekeningen kan Cornelissen zo complete producten produceren, zoals het opslagsysteem voor aardappelen in de sorteerlijnen van DT Dijkstra.

“Ik ga regelmatig langs bij Cornelissen en dan laat Peter weer zien waar ze mee bezig te zijn om Constant in Control te zijn. Dat scheelt uiteindelijk ook bij ons in de portemonnee”

Diepgaand begrip en kwaliteit

Het personeel van Cornelissen heeft een diepgaand begrip van de branche van DT Dijkstra en biedt expertise die essentieel is voor het leveren van hoogwaardige producten. “Wat ik ook al aangaf, zonder kennis van de markt is de samenwerking ingewikkelder. Met maar 20 tekeningen kan ik bij Cornelissen zo een heel bunkertraject aanvragen.”, aldus Peter Paul.

“Een bunker betreft de opslag van het product in onze sorteerlijn, bijvoorbeeld een aardappel. Zo worden producten gesplitst en gesorteerd en in verschillende bunkers opgeslagen. En daarnaast is lang snij- en zetwerk echt een meerwaarde. Je merkt gewoon dat Cornelissen voortdurend meedenkt over verbetering en innovatie om aan de eisen van de aardappelindustrie te voldoen.”

Transparante en betrouwbare samenwerking

Twee van de kernwaarden van Cornelissen zijn transparantie en betrouwbaarheid. Daar zegt Peter Paul het volgende over: “Ze houden zich strikt aan afspraken en communiceren proactief over eventuele wijzigingen in levertijden of andere omstandigheden. Dit zorgt voor een soepele samenwerking en versterkt het vertrouwen tussen beide partijen”.

Peter-Paul benadrukt de laagdrempeligheid, de korte communicatielijnen en de waardevolle contactmomenten met Cornelissen. Hij beschrijft hun samenwerking als een partnerschap gebaseerd op wederzijds begrip en vertrouwen, en beveelt Cornelissen daarom zeker aan bij collega’s uit de branche.

“Cornelissen is Constant in Control, maar iedereen heeft wel eens last van overmacht. Al weet je zeker dat je bij Cornelissen een oplossing krijgt.”

Productlevering door Cornelissen

Een concreet voorbeeld van de samenwerking tussen DT Dijkstra en Cornelissen is de levering van een op maat gemaakt opslagsysteem voor aardappelen. Met behulp van de expertise en het vakmanschap van Cornelissen werd het project efficiënt afgerond, met een kwalitatief hoogstaand eindresultaat dat voldeed aan de specifieke eisen van DT Dijkstra:

“Wat die effectiviteit inhoudt? De bunkers die Cornelissen voor ons maakt leg je bijvoorbeeld op een pallet neer, maar daarbij moet je als leverancier voldoen aan bepaalde richtlijnen. Cornelissen denkt daarin mee door bijvoorbeeld de platen in een andere volgorde op de pallet te leggen. Ook maken ze foto’s om iedereen scherp te houden en de transparantie te kunnen borgen. Zo weten we zeker dat alles goed verloopt.”, aldus Peter Paul.

Dit is DT Dijkstra

DT Dijkstra, een bedrijf met een lange geschiedenis van 95 jaar, is gespecialiseerd in sorteerlijnen voor de aardappelindustrie. Hun focus ligt op het leveren van oplossingen voor aardappelverwerkingslijnen, waaronder sorteerlijnen voor uien, penen en aardappelen.

Deze oplossingen zijn gericht op het optimaliseren van de productkwaliteit door nauwkeurig te sorteren en wassen en daarbij productvriendelijkheid voorop te stellen. Vanuit het eigen bedrijf in Emmeloord worden was-, sorteer-, transport- en bunkerinstallaties ontworpen en vervaardigd, die wereldwijd worden ingezet.

Meer weten?

Ben jij al klaar om Constant in Control te zijn? Neem dan direct contact op met Peter of vul het contactformulier in.

Direct contact opnemen?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager