Volg ons

Onze staal en metaal soorten

Van (hoogsterkte) staal tot RVS en aluminium

Of jouw (half)fabricaten of machines nu gebouwd moeten worden van (hoogsterkte) staal, RVS of aluminium, bij Cornelissen Metaaltechniek kan het allemaal! Naast het uitgebreide machinepark in onze productiehal hebben wij altijd een grote voorraad van alle staal en metaal soorten in verschillende diktes, lengte en groottes. Van buis tot plaatwerk, wij leveren jouw product niet alleen volledig maar ook snel op.

Staal platen, RVS platen, aluminium platen
Staal

(Hoogsterkte) staal

Voor zowel staal als hoogsterkte staal ben je bij ons aan het juiste adres.  De meest voorkomende staal, constructiestaal, wordt zoals de naam suggereert vaak gebruikt voor de bouw van grote statische constructies zoals agrarische machines. Constructiestaaltypen zijn goed te lassen en zijn relatief zacht.

Hoogsterkte stalen gebruiken we voor het grove geschut omdat deze een extreem hoge belastbaarheid hebben. Dankzij de hoge rekgrens en lage koolstofgehalte leent dit metaal soort zich uitermate goed voor de bouw van hijskranen, maar ook in dunnere mate in standaard constructies.

Bekijk hier de veelgekozen staalbewerkingen:

RVS

Naast (hoogsterkte) staal bewerkingen voeren we ook veel RVS bewerkingen uit. RVS materiaal of roestvast staal wordt gekenmerkt door zijn unieke corrosie vermijdende eigenschappen. Hierdoor is dit materiaal goed bestand tegen water-, zuurstof- en andere weersinvloeden. Het materiaal is stevig, weerbarstig en duurzaam en is daarom naast (hoogsterkte)staal een veel gekozen metaal soort in maatwerk in o.a. de voedingsindustrie.

Wat je ook nodig hebt in RVS, bij Cornelissen kunnen wij het:

Fotografie Gertjan van ginkel 211210 (45 van 184)
Aluminium

Aluminium

Net als RVS is aluminium ook bijzonder corrosiebestendig en kan dus goed tegen invloeden van buitenaf. Het is een sterk materiaal, uitermate licht én heel buigzaam. Bij Cornelissen passen we dit materiaal toe voor klanten in verschillende sectoren zoals transport en interne logistiek! Zien wat wij in aluminium voor jou kunnen betekenen?

Veelgekozen aluminium bewerkingen bij Cornelissen:

Deze tevreden klanten gingen je voor...

Take control met Cornelissen

  • Afspraak is afspraak
  • Eigen transport en logistiek
  • Altijd een vast contactpersoon
  • Flexibel meedenken vanuit jouw doelstellingen
  • Altijd de beste deal

Direct contact opnemen?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager