Volg ons

Klantverhaal

Case Sidcon Milieutechniek: “Wij zien Cornelissen, naast metaalleverancier, als partner”

Sidcon-1

Case Sidcon Milieutechniek later lezen? Wij sturen hem je toe.

Ontvang direct deze case in handig pdf-formaat in je mailbox.

  Jouw gegevens zijn veilig bij ons. Lees hier meer over ons privacy statement.

  Cornelissen Metaaltechniek is meer dan een metaalleverancier. Ze zetten in alles net dat stapje extra en denken mee vanuit jouw bedrijfsdoelstellingen. Zo ook bij Sidcon Milieutechniek, uitvinder en leverancier van slimme en duurzame afvaloplossingen. Joost Jacobs, Manager Operations bij Sidcon, vertelt over het duidelijke doel dat Sidcon voor ogen heeft: “Omzet verdubbelen. Samen met Cornelissen Metaaltechniek.”

  Om te groeien moet je anders zijn, beter zijn dan je concurrent, weet Joost Jacobs, manager operations bij Sidcon Milieutechniek.  “Cornelissen was transparant over hun unieke visie, manier van werken en klantenbestand. Daardoor wisten we meteen wat we aan elkaar hadden. Het bevestigde het idee dat als wij zouden samenwerken met Cornelissen, wij andere én betere producten konden ontwerpen en leveren dan onze nauwe concurrenten”, vertelt Joost.

  Ongeëvenaarde expertise

  Voor Sidcon levert Cornelissen het totaalpakket, van zetten tot coaten. We ontzorgen, waarbij de klant altijd in control blijft van het proces. Joost: “Waarom we óók met Cornelissen in zee gaan, is hun ongeëvenaarde expertise in alle facetten van de metaaltechniek. Ze weten écht waarover ze het hebben, dat merk je aan alles.”

  “Altijd controle over levertijden en kwaliteit”

  Geoliede machine, speciaal voor ons

  Elkaar op de hoogte houden van de stand van zaken, ervaringen uitwisselen en verbeteringen aankaarten, doen Sidcon en Cornelissen in de maandelijkse bijeenkomsten, waarin zij niet alleen de productie bespreken, maar ook de bedrijfsdoelstellingen. Joost: “Zo gaven wij aan dat we een grote groeiambitie hebben voor de komende jaren.”

  Cornelissen weet dat capaciteit, kwaliteit en continuïteit van de productie van groot belang is om haar klanten in omzet te laten groeien. “Zij hebben speciaal voor ons productiecellen gereserveerd en ingericht, waar medewerkers die onze producten écht kennen, kunnen werken,” vertelt Joost. “Samenwerken met Cornelissen voelt als het toevoegen van een geoliede effectieve machine, speciaal voor ons.”

  “Dedicated partner; dedicated productie”

  Een ander voorbeeld waarbij Cornelissen de bedrijfsdoelstellingen van Sidcon ondersteunde, was tijdens de materiaalschaarste begin 2021. “De grote platen die wij nodig hebben voor onze onder-containers werden niet geleverd,” vertelt Joost. “Hierop kwam Cornelissen met de oplossing om vier kleinere platen te gebruiken om zo onze kwaliteit en continuïteit van productie te bewaken, ondanks het meerwerk aan hun kant.”

  Altijd de controle

  Maar ook buiten deze effectieve maandelijkse bijeenkomsten is er direct contact. “Als ik bel, krijg ik altijd meteen de juiste mensen aan de lijn. Mensen met kennis van zaken.” vertelt Joost. “Daarom vind ik ‘Constant in Control’, de slogan van Cornelissen, zo goed passen. Dat zie ik terug in de proactieve communicatie en in de afspraken die we maken. Zo houd ik controle op levertijden, eventuele wijzigingen van producten en natuurlijk de kwaliteit. Ik ben erg gecharmeerd van deze samenwerking. We zien elkaar echt als partner. Wij zijn een belangrijke klant voor hen en zij zijn een belangrijke leverancier van ons. Daarin spelen we open kaart.’

  Meer weten?

  Ben jij al klaar om Constant in Control te zijn? Neem dan direct contact op met Peter of vul het contactformulier in.

  Direct contact opnemen?

  Peter
  Peter Cornelissen

  Business Development Manager