Volg ons

Klantverhaal

Overzet Beschoeiing: “Een partner in Metaaltechniek die écht meedenkt”

Overzet Beschoeiing

Joost Akkerman, die zich sinds november mede-eigenaar van Overzet Beschoeiing mag noemen, vertelt over de uitdagingen waar ze voor stonden bij het vinden van een geschikte leverancier in metaaltechniek. Hoewel ze al een betrouwbare partner hadden voor andere projecten, was er behoefte aan een partner die het grote snij- en zetwerk kon leveren.

Na contact met 20 bedrijven, kozen ze via contact met de buurman van Cornelissen (Snijcon), uiteindelijk voor Cornelissen Metaaltechniek. Vanwege de persoonlijke benadering, het vertrouwen dat ze uitstraalden en de interessante prijsstelling. Alles over deze succesvolle samenwerking lees je hieronder.

Expertise in productie en kwaliteit

Hoewel Cornelissen geen specifieke kennis heeft van de beschoeiingsbranche, hebben ze wel expertise op het gebied van productie en kwaliteit. Joost: “Ik waardeer met name de kwaliteit van het laswerk, grote snij- en zetwerk en het afschuinen van de afdekplaatjes. Wat cruciaal is voor onze producten die tot wel 50 jaar moeten meegaan. De aanpak van Cornelissen wordt gekenmerkt door transparantie, goede communicatie en betrouwbaarheid.”

“Cornelissen voelde erg goed en vertrouwd en het was prijstechnisch interessant. Ze namen de tijd om ons te leren kennen en te verzorgen. Hun klantbelofte kwam hierbij ook goed naar voren en dit merk je pas echt bij de eerste leveringen.”

Flexibiliteit en leveren volgens afspraak

De flexibiliteit en goede communicatie, met name met Peter, maken de samenwerking extra waardevol: “De communicatie is vanaf dag 1 positief en goed verlopen. Peter is erg flexibel, zo kon hij laatst om 05.30 uur langskomen en dat kwam mij het beste uit.

Onze relatief korte samenwerking heeft tot nu toe nog geen uitdagingen gekend en anders vertrouw ik erop dat dit goedkomt.”, aldus Joost. Hij benadrukt dat ze bij Cornelissen altijd volgens afspraak leveren en bereid zijn om samen naar oplossingen te zoeken wanneer dat even niet lukt.

Een net zichtgedeelte door groot snij- en zetwerk

Joost zou Cornelissen aanraden vanwege hun transparantie, goede kwaliteit, communicatie en interessante prijsstelling, die meegaat met de markt. En die kwaliteit is voor overzet beschoeiing een belangrijk onderdeel: “Onze producten zijn niet heel complex, maar blijven wel 50 jaar staan. Zo moet het zichtgedeelte er netjes uitzien, bijvoorbeeld het grote snij- en zetwerk. Het is voor ons gewoon top om daar continue kwaliteit te hebben. Dit kan bij Cornelissen gerealiseerd worden. Ook de lasrobot doet goed werk. Het gaat hier dan wel niet om een zichtdeel, maar daar komt de kwaliteit eveneens terug.”

Partner die meedenkt

Een voorbeeldcase van een succesvol project is het bestellen van onderdelen voor een groot project van 500 meter beschoeiing. Joost zegt daar het volgende over: “Wij sturen een volledig tekenpakket naar het team van Cornelissen, die na akkoord het materiaal bewerken en leveren volgens de afgesproken planning. Door goede afstemming kunnen ze efficiënt doorwerken en wordt de continuïteit gewaarborgd.”. Ook de samenwerking met transportpartner G. Vlastuin uit Ede, aangeraden door Cornelissen, draagt bij aan het succes van het project van Overzet Beschoeiing.

“Bij een groot project zoals we nu draaien (500 meter beschoeiing) splitsen we deze dan op in bijvoorbeeld 4 partijen en stemmen we af wanneer we dit nodig hebben. Zo hebben we weinig werkruimte nodig en kunnen we lekker doorwerken”.

Dit is Overzet Beschoeiing

Overzet Beschoeiing biedt een vernieuwend en gepatenteerd ontwerp voor het vervangen van bestaande beschoeiingen. De (corten)stalen beschoeiing is aanpasbaar in blank, verzinkt of gecoat materiaal, zodat het naadloos past bij de omgeving. Op dit moment werken ze samen met Cornelissen Metaaltechniek aan hun grootste project tot nu toe: 500 meter beschoeiing.

Een belangrijk pluspunt van overzet beschoeiing is de duurzaamheid van de beschoeiing en de mogelijkheid om de beschoeiing CO2 neutraal te plaatsen. De plaatsing van de beschoeiing kan, indien gewenst, worden uitgevoerd met een volledig elektrisch machinepark.

Meer weten?

Ben jij al klaar om Constant in Control te zijn? Neem dan direct contact op met Peter of vul het contactformulier in.

Direct contact opnemen?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager