Volg ons

Nieuws | 20 december 2022

Nieuw: Aanschaf van twee nieuwe LVD kantbanken

Twee mannen van Cornelissen staan voor het een van de nieuwe kantbanken van LVD.

Al meer dan 30 jaar vertrouwen klanten uit de gehele Benelux op de kwaliteit van Cornelissen Metaaltechniek. Om ervoor te zorgen dat deze kwaliteit altijd blijft gewaarborgt, updaten wij regelmatig ons machinepark. Daarom investeerden wij in 2022 niet in één, maar in twee nieuwe kantbanken van fabrikant LVD.

Klaar voor het nieuwe jaar

In de maanden november en december werden ze dan eindelijk geleverd: de nieuwe kantbanken van LVD. Precies op tijd om voor de jaarlijkse kerstvakantie goed ingesteld en klaargemaakt te worden voor gebruik. Met behulp van de LVD-monteur, kon onze ervaren kanter/zetter, Cor, zich bekendmaken met het nieuwe systeem, en daarmee profiteren van de veelzijdigheid van de LVD kantbanken.

Voordelen van LVD

De kantbanken, met werklengtes 3 tot 4,5 meter, garanderen altijd correcte plooihoeken dankzij het EFL-systeem dat realtime materiaalvariaties meet. Dankzij de lineaire encoders heeft eventuele vervorming geen effect op de positioneringsnauwkeurigheid van de ram. En de sterke frameconstructie van de kantbanken helpt om de stuknauwkeurigheid aan te houden. Kortom, met deze machines zijn de kanter/zetters bij Cornelissen altijd volledig in control.

Optimalisatie Darley kantbanken

Naast de aanschaf van de LVD kantbanken, wordt er ook geinvesteerd in de bestaande kantbanken. De Darley kantbanken die plaatlengtes tot wel 7,2 meter kunnen kanten, krijgen binnenkort ook een optimalisatiebeurt. De kantbanken, welke nog in volle werking zijn, krijgen niet alleen een goede onderhoudsbeurt maar worden ook voorzien van de laatste software. Zo kunnen onze kantbank operators weer jarenlang tot op de halve millimeter nauwkeurig leveren.

Meer weten over kanten/zetten bij Cornelissen?

Neem een kijkje op de metaalbewerkingspagina kanten/zetten of neem contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Heb je een vraag over dit nieuws item?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager