Volg ons

Nieuws | 3 januari 2022

Nieuw: ontdek de voordelen van onze lasrobot

Lasrobot

Sinds 2021 is het machinepark van Cornelissen verreikt met een lasrobot. Een lasrobot kun je zien als een robotarm die, aangestuurd door een computerprogramma, volledig zelfstandig voorgeprogrammeerde laswerkzaamheden uitvoert. Robotlassen kost aan het begin wat extra inspanning, maar biedt, voor grote, repeterende opdrachten, vele voordelen.

Voordeel 1: Hogere productiviteit

Een van de voordelen van een lasrobots is dat ze over het algemeen sneller werken dan mensen. Hierdoor produceert het in dezelfde tijd meer dan een menselijke lasser. Anderzijds heeft de lasrobot weinig tot geen stilstand doordat het, in vergelijking met een menselijke lasser, geen pauze en rust nodig heeft.

Voordeel 2: Consistentie

Doordat een lasrobot altijd dezelfde bewegingen in hetzelfde tempo maakt en geen concentratieproblemen of vermoeidheid ondervindt, komen afwijkingen eigenlijk niet voor. Dit zorgt voor een hele kleine kans op fouten en een output die altijd van dezelfde kwaliteit is.

Voordeel 3: Lagere productiekosten

Het inzetten van een lasrobot bespaart ook in de productiekosten. Zo produceert de robot meer in een kortere tijd, waardoor het vanaf een bepaalde productiehoeveelheid minder kost dan een menselijke lasser.

Voordeel 4: Meer focus voor complexe laswerkzaamheden

Doordat een robot de eenvoudigere laswerkzaamheden overneemt, laat dat ruimte over om de geschoolde professionals te laten focussen op de complexe laswerkzaamheden. Win-win dus, want hierdoor kunnen de experts effici├źnter worden ingezet en krijgt elke opdracht de aandacht die het verdient.

Met de nieuwe lasrobot investeert Cornelissen in toekomst van haarzelf en haar klanten. Benieuwd of de lasrobot gebruikt kan worden voor jouw productievraagstuk? Neem contact op met Peter Cornelissen, of vraag hier je proeforder aan.

Heb je een vraag over dit nieuws item?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager