Volg ons

Nieuws | 22 maart 2024

Nieuws: Cornelissen bouwt chassis voor Green Team Twente

Green Team Twente

Soms heb je van die projecten die iets doen met de kleine jongen in jezelf. Zo mochten we voor Green Team Twente even terug naar de ‘schuur’ om aan een snelle wagen te werken. Geen motoren aan de praat krijgen uiteraard, maar een geweldig chassis bouwen voor een racewagen. En niet zomaar eentje, maar de Hydrogen-Powered Formula Student car.

Gelukkig hebben ze bij Green Team Twente knappe koppen die deze innovatie uitdenken. Het multidisciplinair team met ambitieuze studenten van Universiteit Twente en Saxion Hogeschool hebben als doel om een Formula Student-auto op waterstof te maken. Maar bij Cornelissen Metaaltechniek mochten wij het chassis bouwen. Door een zeer prettige samenwerking, met goede communicatie, is deze 1,5 week durende klus succesvol afgerond.

Jongensdroom

Voor ons dus een uitstapje van een éénmalig project, waar onze lassers met veel plezier en interesse aan hebben gewerkt. Onze experts, Daan en Hanjo, hebben tot in detail de constructie gebouwd in samenwerking met het Green Team Twente. Zo werden alle uitstekende buizen van deze complexe samenstelling verholpen en voorzien van een gravering om de productie makkelijker te maken.

Op de kaart gezet

In juni 2024 zal de auto getest worden op elk detail. Van technische keuring en diverse rijtesten tot een volledig uitgewerkt businessplan. Het is als bedrijf in de metaaltechniek erg leuk om onze expertise in te zetten op een ander gebied. Zo dragen we bij aan het op de kaart zetten van waterstof. Want tenslotte zou dit betekenen dat het één van de zuinigste waterstof auto’s van de wereld is.

Uiteraard zijn wij enorm trots dat onze naam op de carrosserie van de racewagen zal verschijnen en hopen we een ‘staaltje’ bijgedragen te hebben aan de overwinning tijdens de race.

We houden je via onze socials op de hoogte als het zo ver is.

Heb je een vraag over dit nieuws item?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager