Volg ons

Nieuws | 25 juni 2024

Nieuws: Racebaanbrekende onthullingen

Raceauto Hydriven

Een tijdje geleden vertelden we over een jongensdroom die uitkwam. In opdracht van Green Team Twente mochten we het digitale chassisontwerp van een raceauto tot leven brengen. Donderdag 30 mei werd de gloednieuwe raceauto, Nebula genaamd wat nevel betekent, gepresenteerd in het Wilminktheater in Enschede.

Iedereen die bij Cornelissen aan dit project heeft meegewerkt, was daar bij. Naast de onthulling van de raceauto werd tevens de rebranding van Green Team Twente gepresenteerd.

Wereldwijd

De werkzaamheden waren voor Cornelissen weliswaar niet heel anders dan andere klussen. Maar als je meewerkt aan een raceauto dat meedoet aan Formula Student, een internationale ontwerpwedstrijd voor ingenieurs, dan geeft dat wel een goud randje aan zo’n project. Meer dan 300 studententeams wereldwijd nemen hieraan deel.

HyDriven

Green Team Twente heeft inmiddels een rebranding gedaan, omdat het merkimago schreeuwt om waterstof. Vandaar dat Green Team Twente nu de naam HyDriven draagt. Hun doel is het ontwerpen, bouwen en race met één van de zuinigste waterstof auto’s van de wereld. Waterstof gaan in duurzaamheid namelijk verder dan elektrisch rijden.

Het Twentse team, racet al jaren mee tijdens internationale eco-races, zoals de Shell Eco Marathon in Engeland. Het resultaat hiervan was dat de Twentse waterstofauto 268,1 kilometer per kubieke meter waterstof rijdt, dat is zo’n 900 kilometer op 1 liter waterstof. Het team stelt zich elk jaar hogere uitdagingen. Dit jaar racet de wagen in Nederland en Frankrijk om het potentieel van waterstof te bewijzen.

Jarenlang bestond de FS race uit drie klassen: verbranding, elektrisch en zonder bestuurder. Dit jaar is HyDriven het eerste team dat deelneemt aan een nieuw klassement in Frankrijk, de waterstofklasse. Door deel te nemen aan de waterstofraceauto hopen ze de weg vrij te maken voor andere teams om de overstap naar waterstof te maken en een echte Formula Student waterstofcompetitie te creëren.

Van de partij

Als er voor volgend jaar weer een nieuw model gebouwd moeten worden, dan hopen we dat het HyDriven team de weg naar Cornelissen weer weet te vinden.

Heb je een vraag over dit nieuws item?

Peter
Peter Cornelissen

Business Development Manager